Ed van Savooyen

Partner bij Spark

Al ruim 30 jaar werk ik in de parkeersector. Ik was onder meer rechtstreeks betrokken bij de oprichting van het Gemeentelijk Parkeerbedrijf van Rotterdam in 1993. In de periode 2000 – 2006 was ik als adviseur bereikbaarheid en parkeren werkzaam bij Twynstra Gudde.

Ik ben gespecialiseerd in bereikbaarheids- en parkeergerelateerde werkzaamheden en vraagstukken -voor auto’s en fietsen- en houd mij in dat kader bezig met:

  • onderzoek en analyse
  • beleids- en strategieontwikkeling
  • project-, proces- en risicomanagement
  • financieel management
  • productmanagement

Mijn werkervaring spitst zich toe op integrale bereikbaarheids- en parkeervraagstukken in de (beleidsmatige) context van economie, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en milieu.
Binnen die vraagstukken staat de samenhang tussen de omvang van de te faciliteren parkeerbehoefte (beleidsnormen versus werkelijk gebruik), de te stellen kwaliteitseisen aan de benodigde parkeervoorzieningen, de eigendoms- en (beheer)organisatieaspecten en de financiële haalbaarheid centraal. In opdrachten bekleed ik vaak de rol van analist, coach of project-/procesmanager.

Tevens ben ik co-auteur van de boeken ‘Parkeren op niveau’ (ISBN 90 6868 389 6) en ‘Parkeren en Ruimte’ (ISBN 97 8949 1930 225)

Contact? Mail mij: edvansavooyen@spark-parkeren.nl