Wie zijn wij?

Onze mensen
Welkom bij Spark!
Spark is hét parkeeradviesbureau van Nederland. Wij geven advies bij mobiliteits- en parkeervraagstukken over auto en fiets.

Open onderstaande deur en maak kennis met onze mensen.

Spark_Deuren hal push

Parkeren
Wij weten alles van parkeren. Van auto’s en fietsen. Hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn, hoe ze er uit moeten zien, wat ze kosten, welke waarde ze hebben, hoe je ze kunt exploiteren en beheren. Hoe je parkeren als onderdeel van je bereikbaarheidsopgave kunt zien. Van ‘mobiliteit’. Hoe je jouw visie en ambitie daarop vertaalt in een concrete opgave. Wat je dan zelf moet doen en wat anderen voor jou kunnen betekenen.

Hoe je het betaalbaar maakt en houdt. Welke nieuwe technieken je kunt toepassen om het parkeren beter te maken voor de gebruiker én de beheerder. Hoe je het beste parkeergarages kunt laten bouwen. Hoe je dat aanbesteedt en hoe je parkeerapparatuur en parkeerdiensten inkoopt. Echt alles!

Een wereld te winnen
We weten zelfs wat we nog niet weten. Daar doen we onderzoek naar. Zelf of met onze partners. Omdat we onze bevindingen nog steviger willen kunnen poneren. En bediscussiëren. Maatschappelijk relevanter willen maken. Omdat er nog een wereld te winnen is. Omdat het echt nog veel beter kan. En duidelijker voor iedereen.

Maar ook omdat demografische en technologische veranderingen tot nieuwe inzichten leiden. Daar willen we alles van weten. Om de juiste antwoorden op nieuwe vragen te kunnen geven.

Alles weten is reuze handig, maar het is niet ons doel op zich. Want wij zijn zelf geen ‘probleemeigenaar’ van een parkeeropgave. Dat bent u. En wij weten als geen ander dat u niet de enige bent. Dat er velen met u zijn die met soortgelijke opgaven te maken hebben (gehad).

Onze markten
Al jarenlang adviseren en ondersteunen wij gemeenten, ontwikkelaars, beleggers, detailhandelaren, ziekenhuizen, universiteiten, woningcorporaties en luchthavens. Zowel de bestuurders daarvan als diegenen die voor de dagelijkse gang van zaken verantwoordelijk zijn. Hun en onze ervaringen delen wij graag en hebben wij succesvol vertaald in een resultaatgerichte procesaanpak.

Van een te formuleren visie tot een operationele (parkeer)organisatie. Van weerstand naar draagvlak. Van onduidelijkheid naar inzicht. Van bedreigingen naar kansen. Van ons, voor u.

Foto: Pascal Blanchet

Foto: Pascal Blanchet

Wij hanteren de voorwaarden DNR 2011.