Parkeren is wél leuk!

We gaan naar de stad om te beleven, mensen te ontmoeten, te winkelen, te recreëren. Vaak doen we dit met de auto: het is handig, gemakkelijk en je bent flexibel. Maar hoe beïnvloedt de kwaliteit van parkeerplaatsen het bezoek aan de binnenstad? En in hoeverre draagt dit bij aan de beleving van de bezoeker?

Foto: Spark

Foto: Spark

Er wordt veel over gezegd en geschreven, maar zo slecht is het met parkeren helemaal niet gesteld in ons land. We zien steeds meer steden investeren in parkeren. Door te voorzien in meer en ruimere parkeerplekken. Door betaalgemak als mobiel parkeren. Garages die steeds mooier, veiliger en schoner ogen. Parkeerplaatsen die niet alleen beter vindbaar zijn maar ook beter aansluiten op de bestemming. Maar ook door de inzet van stadsmarketing. Door parkeren een belangrijk onderdeel van de gemeentelijke marketingstrategie te maken.

In onze visie is een parkeerplaats de plek waar de beleving van de bezoeker al begint – op weg naar zijn bestemming. We benaderen parkeren dan ook als onderdeel van een mobiliteitsopgave. En onderzoeken hoe we met parkeren de aantrekkelijkheid van een stad kunnen vergroten. Een bezoek leuk kunnen maken. Zodat parkeren positief bijdraagt aan de beleving van de bezoeker. En we meer bezoekers verleiden een bezoek te brengen aan hun binnenstad.

Natuurlijk, er is nog een wereld te winnen. En we zijn er nog lang niet. Maar de toon is gezet. Als stad kun je met parkeren het verschil maken. Bezoekers laten merken dat ze welkom zijn. Hun een ervaring bieden, zodat ze weer terugkomen.

Door onze binnensteden bereikbaar en aantrekkelijk te houden. En het parkeren positief te benaderen. Want parkeren is wél leuk!

Op de hoogte blijven? Doe mee met de Parkeerbarometer en neem deel aan het open platform op LinkedIn.