GN-KT-12; bezint eer ge begint

Door Ernst Bos (Spark)

Wat is dat toch steeds met nieuwe parkeerautomaten op straat? Nu weer in Nijmegen, maar eerder in andere steden. Amsterdam als eerste. Zouden die automaten niet vooraf goed getest zijn voor ze op straat werden gezet? Dat vraag je je af als je dagelijks met parkeren bezig bent. Laat staan dat parkeerders het gedoe met kentekens begrijpen en al helemaal niet als het niet werkt.

Onlangs deed Henk Westbroek ’s ochtends op de radio al een oproep om vooral geen kentekens in te toetsen op parkeerautomaten. Het kost extra tijd en hoeft helemaal niet. Nog geen parkeerder gevonden die kan uitleggen waarom je bijvoorbeeld in Utrecht een kenteken moet invoeren in de automaat en vervolgens een kaartje achter de ruit moet leggen. Althans dat is wat parkeerders mij vertelden toen ik vroeg of dat de bedoeling was.

Het goede voornemen voor 2012 lijkt me dat elke gemeente in Nederland die op het punt staat andere parkeerautomaten te bestellen eerst heel goed nadenkt hoe zij haar parkeerders uitlegt dat het voortaan anders moet. Ik ben zeer benieuwd naar de gemeente die overtuigend kan overbrengen dat het invoeren van een kenteken in het voordeel van de parkeerder werkt.