Stralend strandseizoen voor Scheveningen met Park+Beach

Den Haag heeft Spark opnieuw gevraagd haar te ondersteunen bij het product Park+Beach. Ontwikkeld om de parkeerdruk in Scheveningen in de zomermaanden te verlagen en om de badplaats bereikbaar en leefbaar te houden.

Foto: Fleur Beemster voor gemeente Den Haag

Vader zit achter het stuur en reageert op moeders zucht. De kinderen op de achterbank worden ongeduldig. Het is weer druk op de weg naar het strand. Vanochtend is het gezin vertrokken richting Scheveningen. Tweeënhalf uur later staan ze hopeloos in de file op zoek naar een parkeerplek vlakbij zee. Als ze gebruik hadden gemaakt van Park+Beach, hadden ze allang een verfrissende duik in het koele zeewater kunnen nemen.

Ook dit jaar heeft de gemeente Den Haag Spark gevraagd om haar te ondersteunen bij het product Park+Beach.

Parkeerdruk
Park+Beach is ontwikkeld als aanvulling op de bestaande Park+Ride mogelijkheden met het doel om de parkeerdruk in de populaire badplaats Scheveningen in de zomermaanden te verlagen.

Park+Beach
Park+Beach biedt de mogelijkheid om in het weekeinde tegen een gereduceerd bedrag te parkeren in parkeergarages CS New Babylon, Malieveld en Laakhaven in het centrum van Den Haag. Om vervolgens kosteloos met de tram de weg te vervolgen naar Scheveningen. De parkeerder hoeft alleen vooraf een parkeerplaats te reserveren, hiervoor is een speciale reserveringspagina opgemaakt.

Herstart
De gemeente Den Haag heeft Spark gevraagd haar te ondersteunen bij de werkzaamheden rondom de herstart van Park+Beach. Denk hierbij aan de afstemming met de deelnemende partijen, het herijken van de contractuele afspraken en het uitrollen en implementeren van deze afspraken.

Uitbreiding
Dit jaar lag de nadruk op de uitbreiding van het aantal Park+Beach locaties, en is het mogelijk om ook in de parkeergarages Laakhaven en Malieveld te parkeren. Ook kan de strandbezoeker gebruik maken een HTM deelfiets.

Resultaat
Afgelopen voorjaarsvakantie hebben de eerste Park+Beach bezoekers opnieuw gebruik gemaakt van dit product. Hopelijk volgen er nog veel meer komend strandseizoen.

Door een alternatief voor de auto te bieden streeft de gemeente ernaar om de parkeerdruk in de badplaats Scheveningen in de zomermaanden te verlagen. En met Park+Beach de bekende badplaats bereikbaar en leefbaar te houden voor haar bewoners en bezoekers.

Nooit meer iets missen? Volg ons op  LinkedIn & Twitter
En meld je aan voor onze nieuwsbrief UPDATE