Second opinion Willibrordusgarage Amsterdam

De gemeente Amsterdam vraagt Spark om een second opinion uit te werken waarmee de mogelijke capaciteit van de te realiseren Willibrordusgarage inzichtelijk wordt.

Foto: Spark; locatie: 'Willibrordusplein', Amsterdam

De gemeente Amsterdam werkt aan de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte. Door parkeerplekken op straat op te heffen en auto’s ondergronds te laten parkeren wordt de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de stad vergroot. In dit kader onderzoekt de gemeente Amsterdam of het mogelijk is onder het plein tussen de Sint Willibrordusstraat en de Servaes Noutsstraat (‘Willibrordusplein’), een parkeergarage te realiseren.

De gemeente Amsterdam heeft Spark gevraagd om een second opinion uit te werken waarmee de mogelijke capaciteit van de Willibrordusgarage inzichtelijk wordt. Daarbij is rekening gehouden met de aangeleverde uitgangspunten ten aanzien van de beschikbare ruimte en de herinrichting van het maaiveld boven de garage, waar de huidige speel- en sportvoorzieningen worden uitgebreid.

Bij de second opinion is een aantal ontwerpvarianten opgesteld voor de inpassing van de parkeerapparatuur en de omvang van de garage. Daarmee is inzicht ontstaan in de mogelijke parkeercapaciteit en in de ruimte die daadwerkelijk nodig is voor de eventuele realisatie van de garage. Uiteraard zijn bij het ontwerp de eisen toegepast die zijn opgenomen in NEN 2443 – Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in garages, Nederlands Normalisatie-instituut, maart 2013.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update