WTC The Hague: van parkeervisie naar parkeerbeheer

WTC The Hague is gelegen in het Beatrixkwartier in Den Haag. WTC The Hague bestaat uit kantoren, een NH Hotel en daarnaast een healthcenter, winkels en horeca.

Onder het complex bevindt zich een ondergrondse parkeervoorziening van ca. 1.000 plaatsen verdeeld over 2 lagen.

Begin 2013 heeft Spark op verzoek van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund, de eigenaar van het vastgoedfonds waar WTC The Hague toe behoort, onderzoek gedaan naar het gebruik van de parkeervoorziening om te komen tot een parkeervisie. Directe aanleiding was de ontevredenheid over de benutting van de beschikbare capaciteit en de kwaliteit en uitstraling van de parkeergarage.

Op basis van beschikbare parkeerdata en in gesprekken met betrokkenen heeft Spark een analyse gemaakt van het gebruik van de garage en samen met de klant een “Ergernissen top 5” samengesteld.

Vervolgens is een wensbeeld “de Droom” opgesteld waarin is omschreven op welke wijze de parkeervisie optimaal kan bijdragen aan de kernwaarden van het WTC The Hague: “open, veilig en kwalitatief hoogwaardig”. Daarbij hoort een Plan van Aanpak waarin de stappen staan om vanuit de huidige situatie naar dit wensbeeld toe te werken. De stappen zijn vervolgens onderverdeeld naar aard (techniek, inrichting en parkeerbeheer) en prioriteit.

De eerste stappen zijn inmiddels gezet, de inkoop van nieuwe parkeerapparatuur gebaseerd op kentekenherkenning en maximale serviceverlening aan de huurders en hun bezoekers (inclusief online reserveringsmodule) is vrijwel afgerond en het nieuwe systeem wordt dit jaar nog geïnstalleerd. Ook het ontwerp voor de vernieuwde inrichting, met bijzondere aandacht voor de gasten van het WTC, is nagenoeg gereed.