Science Park Amsterdam, parkeerconcept

Science Park Amsterdam is een gebied van ruim 70 hectare in de Watergraafsmeer. Het gebied ligt op een steenworp afstand van het centrum van Amsterdam en wordt ontsloten door de nabijgelegen snelweg A10.

Op Science Park Amsterdam vestigen zich ondernemingen, onderzoeksinstituten en de Faculteit Natuurwetenschappen en Informatica van de Universiteit van Amsterdam.

Voor het parkeren is een integraal concept ontwikkeld, waarbij nagenoeg alle parkeerplaatsen onderbracht worden in centrale parkeergarages. Deze garages worden zo gesitueerd dat ze binnen een redelijke loopafstand van de (toekomstige) bebouwing liggen. Tijdens de ontwikkeling bieden tijdelijke terreinen capaciteit aan parkeerders.

Spark helpt het projectbureau met de uitwerking van het concept, de aanbesteding van het tijdelijke parkeerbeheer en de strategische oriëntatie op het toekomstige eigendom van de parkeervoorzieningen. Voor de centrale parkeervoorzieningen wordt een eigendomsstructuur ontworpen waarbij de belangen van de vastgoedeigenaren en toekomstige gebruikers worden gewaarborgd en tevens een optimale flexibiliteit geboden worden binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan.