Invoeren mobiel parkeren Zaltbommel

Spark heeft voor de gemeente Zaltbommel mobiel parkeren succesvol geïntroduceerd. Hiermee is het betaalgemak voor de bezoeker verhoogd en betaalt zij nu ook de werkelijke parkeertijd.

Foto: Spark

Gemeente Zaltbommel wil haar betaalmogelijkheden vergroten ten behoeve van betaald parkeren op straat. Hiermee wordt betaalgemak gecreëerd om de bezoeker van het centrum beter te faciliteren. Er wordt ook ingespeeld op het verdwijnen van de chipknip per 1 januari 2015. Daarom is vanaf afgelopen maandag 12 augustus mobiel parkeren geïntroduceerd. Spark heeft de gemeente geholpen met het invoeren hiervan.

Vanaf maandag 12 augustus hoeven gebruikmakers van mobiel parkeren geen parkeerkaartje meer te kopen en betalen zij alleen nog de werkelijke parkeertijd. Daarnaast is het gebruiksgemak een belangrijke reden om te kiezen voor mobiel parkeren. Om te parkeren is geen kleingeld of opgeladen chipknip meer nodig. Zoeken naar een parkeerautomaat is verleden tijd. De gemeente Zaltbommel speelt hiermee in op het verdwijnen van de chipknip per 1 januari 2015.

De gemeente vroeg Spark om alle acties op zich te nemen die moeten worden uitgevoerd om mobiel parkeren succesvol te introduceren.

Om een zo groot mogelijke groep te bereiken heeft Zaltbommel met de vier bekendste aanbieders van mobiel parkeren een overeenkomst gesloten. Het aanwijzingsbesluit is aangepast, een mandaatbesluit is opgesteld. Op de parkeerautomaten zijn stickers aangebracht met zonenummers, de juiste koppelingen voor bevragen van databases zijn gemaakt en de apparatuur van de parkeercontroleurs is geüpgraded zodat kentekenplaten kunnen worden gescand.

Op maandag 12 augustus is met succes het mobiel parkeren van start gegaan. De wethouder Han Looijen van Verkeer, Cultuur, Economie & Sport heeft symbolisch de eerste parkeeractie gestart met zijn mobiele telefoon.