Invoeren mobiel parkeren Den Helder

Gemeente Den Helder wil haar betaalmogelijkheden vergroten ten behoeve van betaald parkeren op straat en hiermee het gemak voor de bezoeker vergroten.

Mede op aangeven van de gemeenteraad en vanuit de vraag van de ondernemers heeft de gemeente Den Helder er voor gekozen om mobiel parkeren in te voeren. Daarnaast speelt de uitbereiding van het betaald parkeren in de gemeente Den Helder hierbij ook een rol. Middels het invoeren van mobiel parkeren wordt immers het gebruikersgemak vergroot, doordat de bezoeker achteraf (per minuut) kan afrekenen. Zoeken naar een parkeerautomaat is verleden tijd. De gemeente Den Helder speelt hiermee in op het verdwijnen van de chipknip per 1-1-2015.

De gemeente heeft Spark gevraagd hen te begeleiden om gezamenlijk te zorgen voor een succesvolle introductie van het mobiel parkeren.

Om een zo groot mogelijke groep te bereiken heeft Den Helder met de grootste aanbieders van mobiel parkeren een overeenkomst gesloten. Het aanwijzingsbesluit is aangepast, een mandaatbesluit is opgesteld. Op de parkeerautomaten zijn stickers aangebracht met zonenummers, de juiste koppelingen voor bevragen van databases zijn gemaakt en de apparatuur van de parkeercontroleurs is geüpgraded zodat kentekenplaten kunnen worden gescand.

Per 1 april 2014 is het mobiel parkeren binnen de gemeente Den Helder mogelijk. Om dit zoveel mogelijk te promoten, ontvangen de eerste 700 parkeerders die een parkeertransactie in Den Helder starten van de gemeente (via de providers) een parkeertegoed van € 5,00.

Suzanne den Dulk (wethouder Verkeer), Ruud Wegman (Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad) en Bert Wolters (beleidsmedewerker) hebben het startschot gegeven voor het mobiel parkeren in de gemeente.