Beter inzicht in laad- en losverkeer Westergasfabriek

Het Stadsdeel West van de gemeente Amsterdam heeft aan Spark gevraagd om de selectie, inkoop en implementatie te begeleiden van een kenteken-herkenningssysteem.

De Westergasfabriek exploiteert ruimte voor creatieve, culturele en innoverende ondernemers. Daarmee wordt een breed publiek inspiratie en ontspanning geboden in een avontuurlijke, duurzame en vriendelijke omgeving. Om dit mogelijk te maken moet het terrein zo (vracht)autoluw mogelijk zijn, zonder de bedrijvigheid in de weg te staan.

Om meer grip te krijgen op het aantal (vracht)auto’s dat op het terrein verblijft om te laden en lossen, wordt verblijf in de toekomst scherper gereguleerd door het laden en lossen te beperken tot een maximale verblijfsduur. Om dit mogelijk te kunnen maken is een (automatisch) kentekenregistratiesysteem, welke de verblijfsduur controleert en eventueel sancties oplegt bij overtredingen, noodzakelijk.

Naast de noodzakelijke inkoopdocumenten heeft Spark een functioneel Programma van Eisen (PvE) opgesteld waarin niet alleen de werking van de apparatuur wordt vastgelegd, maar ook de sancties bij overtredingen. Na het succesvol aankopen van de apparatuur blijft Spark betrokken door bijbehorende beleid- en communicatie-instructie voor gebruikers van het Westergasfabriekterrein op te stellen.

Het resultaat is een voor de parkeerbeheerder eenvoudig te bedienen en beheren kentekenregistratiesysteem welke het mogelijk maakt het laad- en losverkeer van het Westergasfabriekterrein beter te monitoren, met als uiteindelijk doel de beleving van de bezoekers van het park te optimaliseren.