Aanbesteding PMS Stationsgarage Gouda

Begin maart 2014 heeft parkeergarage Stationsgarage (P+R) van de gemeente Gouda haar deuren geopend voor bezoekers.

Deze garage biedt parkeergelegenheid voor de P+R klanten en aan bezoekers van het Huis van de Stad, de te realiseren bioscoop en eventueel aan bezoekers van het stadscentrum. Met haar 320 parkeerplaatsen is de parkeergarage een aanvulling op de parkeerterreinen die de gemeente reeds exploiteert.

Spark heeft de gemeente bijgestaan bij het aanbesteden van de inkoop van Parkeer Management Systeem (PMS) en de parkeerapparatuur voor de Stationsgarage. Het functioneel Programma van Eisen (PvE) is vervolgens door Spark opgesteld voor deze Meervoudig Onderhandse aanbesteding. Met als doelstelling om de inschrijver met de beste prijs-kwaliteitverhouding te selecteren. Een belangrijke funtie-eis hierbij was de OV-korting die het PMS moest kunnen verwerken ten bate van P+R functionaliteit van de garage.

Inmiddels is het PMS en PA door de firma WPS Parking Systems B.V. geïnstalleerd en maken diverse bezoekers (zowel NS reizigers als bezoekers voor het huis van de stad etc.) gebruik van de Stationsgarage.