Aanbesteding beheer P+R De Uithof

In opdracht van de gemeente Utrecht begeleidde Spark voor de Vereniging van Eigenaren van de nieuwe parkeervoorziening P+R De Uithof de aanbesteding van het parkeerbeheer.

P+R De Uithof is een unieke parkeergarage die momenteel wordt gerealiseerd op het Science Park in Utrecht. In totaal zijn er meer dan 2.000 parkeerplaatsen die straks worden gebruikt door medewerkers van het Universitair Medisch Centrum, de Universiteit en Hogeschool van Utrecht en natuurlijk de P+R klanten. Onder het object wordt een hoogwaardig openbaar vervoervoorziening gerealiseerd, maar ook is er bijvoorbeeld gedacht aan de speciale omgeving waar de parkeergarage is gesitueerd. Zo dient bijvoorbeeld een zijde van het object als klimmuur.

De nieuwe parkeergarage krijgt op piekmomenten naar verwachting meer dan 200 voertuigen per uur te verwerken. Dit stelt hoge eisen aan het operationeel parkeerbeheer. Daarom werd, samen met het in inkoop gespecialiseerde bureau PSI, door Spark een gedegen traject ingezet dat onder andere bestond uit een Programma van Eisen (inclusief voorstel voor concrete kritische prestatie indicatoren) en gunningscriteria. Uiteindelijk dongen zeven partijen mee naar het werk, dat uiteindelijk gewonnen werd door beheerder P1 met een kwalitatief goed aanbod tegen een aantrekkelijke beheersom.