Programma van Eisen fietsenstalling Naaldwijk

De gemeente Westland wil graag in Naaldwijk een pilot met een bewaakte fietsenstalling opzetten en vraagt Spark hiervoor een Programma van Eisen (PvE) op te stellen.

Foto: Spark

De gemeente Westland is voornemens in Naaldwijk een pilot met een bewaakte fietsenstalling op te zetten voor de duur van één tot twee jaar. Daarom heeft de gemeente Spark gevraagd een Programma van Eisen (PvE) op te stellen voor een bewaakte fietsenstalling.

Omdat het nog niet zeker was of deze fietsenstalling in een te realiseren gebouw wordt ondergebracht of op maaiveld wordt aangelegd heeft Spark twee PvE’s opgesteld: één PvE voor een onoverdekte fietsenstalling op maaiveld en één PvE voor een gebouw met een fietsenstalling erin. Deze PvE’s zijn geschikt voor de onderbouwing van de keuze voor een fietsenstalling in een gebouw of op maaiveld en vormen het kader voor het ontwerp van de fietsenstalling.

In de PvE’s zijn onder meer de volgende onderdelen behandeld: Normen en voorschriften, locatie, omvang en gebruik, functionele eisen, routing en omgeving, ontsluiting, nooduitgangen, stallingsvloer, hellingen of trappen, beheerderruimte, werkplaats, technische ruimten, CCTV, verlichting en brandveiligheid.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update