Parkerend Enschede op de rol(band)

De H.J. van Heekgarage in Enschede wordt door een spectaculaire ondergrondse voetgangerstunnel direct verbonden met de centrale hal van het Medisch Spectrum Twente (MST).

parkeeradviesbureau Spark parkeren Van Heekgarage Enschede

Foto: Spark

De H.J. van Heekgarage speelt in Enschede een centrale rol in de ontvangst van de bezoekers van de stad en sinds kort van de bezoekers van het Medisch Spectrum Twente (MST). Door de spectaculaire ondergrondse voetgangerstunnel wordt de garage direct verbonden met de centrale hal van het MST.

Door het parkeren van de bezoekers van het MST te faciliteren in de H.J. van Heekgarage zal het gebruik van de parkeergarage gaan veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een toename van het aantal parkeerders, een drukkere bezetting tijdens de bezoekuren en andere interne voetgangersstromen. Om al deze ontwikkelingen tijdig te faciliteren is medio 2015 de parkeerapparatuur in de garage vervangen.

Samen met de gemeente Enschede heeft Spark in twee workshops een parkeervisie ontwikkeld. Met deze visie is de functionaliteit van de parkeerapparatuur op hoofdlijnen vastgesteld. Deze hoofdlijnen zijn gebruikt bij het bepalen van de inkoopstrategie, het opstellen van het Programma van Eisen (PvE), het opstellen van het parkeerbeleid van het MST en de nog verdergaande samenwerking met het MST.

Spark heeft de gemeente Enschede in het hele proces bijgestaan; van parkeervisie -via de aanbesteding, het PvE, de parkeerbehoefte, de parkeerorganisatie, diverse projectoverleggen- tot en met de oplevering van alle apparatuur. Hierdoor is de gemeente Enschede ervan verzekerd dat de apparatuur de gewenste ontwikkelingen ook daadwerkelijk kan realiseren.

Samen met het MST heeft de gemeente Enschede na een succesvolle Europese aanbesteding een raamcontract afgesloten met IP Parking voor de levering van de parkeerapparatuur in de H.J. van Heekgarage, Mooienhof (-1 en -2) en de MSTgarage. Deze locaties worden allen bediend vanuit de centrale meldkamer in de H.J. van Heekgarage. Alle locaties zijn d.m.v. een zwaar glasvezelnetwerk met elkaar verbonden. Hierdoor is het mogelijk om met diverse scenario’s rekening te houden en kunnen de parkeervoorzieningen in Enschede flexibel worden ingezet.

Inmiddels is de opdracht uitgebreid met de Stationspleingarage, de Irenegarage, de MST Spoedpost en MST Radiotherapie.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update