Parkeermonitor Zaanstad

Zaanstad had behoefte aan één betrouwbare bron voor gegevens van het betaald parkeren in de gemeente. En heeft zodoende de Parkeermonitor in gebruik genomen.

Begin 2015 heeft de gemeente Zaanstad de Parkeermonitor in gebruik genomen. Men had behoefte aan één betrouwbare bron voor gegevens van het betaald parkeren in de gemeente. Tot die tijd moest met verschillende databases gewerkt worden, dat was omslachtig en risicovol.

In de monitor zitten alle parkeeracties van parkeerautomaten, mobiel parkeren, handhaving. Ook de gegevens van parkeervergunningen komen erin te staan. De gegevens worden ook ontsloten via parkeerdata.nl. Eén van de eerste concrete toepassingen was het bepalen van de bezetting van het parkeerterrein bij de Burcht. Via de gegevens van de parkeertransacties wordt per uur van de dag de bezetting berekend. Dat blijkt een prima benadering van de werkelijkheid. Tellingen zijn overbodig.

De Parkeermonitor helpt Zaanstad om op een efficiënte manier de gegevens van het betaald parkeren te verzamelen en snel informatie voor beleidsvraagstukken en beheersdoeleinden beschikbaar te hebben.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update