Parkeergarage Cilinderstraat openbaar toegankelijk

Spark onderzoekt de mogelijkheden van dubbelgebruik in de Cilinderstraatgarage. Na implementatie van aanpassingen om de garage openbaar toegankelijk te maken, treedt Spark op als directievoerder.

De gemeente Rotterdam is hoofdhuurder van een scholencomplex aan de Montessoriweg. De onderliggende parkeergarage met 148 parkeerplaatsen wordt niet openbaar gebruikt. De gemeente wenst de komst van een sporthal naast het scholencomplex mogelijk te maken. Om aan het geldende parkeerbeleid te voldoen, is de inzet van de (mogelijkheden van dubbelgebruik in de) parkeergarage noodzakelijk.

Hiertoe moet de parkeergarage openbaar toegankelijk zijn. Dit betekent het opstellen van een parkeerbeleid waarin de mogelijkheden van bestaande en nieuwe gebruikers is vastgelegd; het wijzigen van de aanwezige parkeerapparatuur, inclusief intercom en camera’s en de toevoeging van een betaalautomaat; en het organiseren van het beheer, zodat de parkeergarage blijvend functioneert op het gekozen kwaliteitsniveau.

Spark ontzorgt en heeft namens de gemeente Rotterdam parkeerbeleid opgesteld, een programma van eisen voor de parkeerapparatuur geschreven en aanbesteed en de implementatie van de apparatuur begeleid.

Daarnaast heeft Spark middels een Europese aanbesteding een beheerder geselecteerd en de implementatie van het beheer, inclusief beheer op afstand, verzorgd.

Om er zeker van te zijn dat de gemeente Rotterdam, ook in de beginperiode, hier geen omkijken naar heeft, treedt Spark het eerste jaar namens de gemeente op als directievoerder.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update