Ontwerptoets garage STATE

In het Amstelkwartier wordt STATE Amsterdam gebouwd, geïnspireerd op de architectuur van de beroemde wolkenkrabber Flatiron Building in NYC. Het ontwerp van de garage, gerealiseerd onder STATE, is door Spark getoetst aan de NEN 2443.

Foto: impressie STATE (links) en Flatiron Building in New York City (rechts): www.stateamsterdam.nl

In Amsterdam wordt STATE Amsterdam gebouwd. Een markant gebouw dat verrijst in het Amstelkwartier. Het gebouw is geïnspireerd op de architectuur van de beroemde wolkenkrabber Flatiron Building in New York City. Onder het gebouw wordt een garage gerealiseerd waarin de bewoners van dit gebouw kunnen parkeren. Spark heeft een ontwerptoets van de garage gemaakt en advies gegeven over de verdere uitwerking.

Het ontwerp van de garage is door Spark getoetst aan de eisen uit NEN 2443 – Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in garages, Nederlands Normalisatie-instituut, maart 2013. Hierbij heeft Spark de garage getoetst op onder meer de maatvoering, de bereikbaarheid en toegankelijkheid, de routing voor voetgangers en automobilisten, de maatvoering van de parkeervakken en -wegen, de maatvoering en het hellingspercentage van de hellingbaan, de loopafstanden naar de vluchtwegen, de constructieve opzet, de interne hoogte en de parkeercapaciteit voor minder validen.

Het resultaat heeft Spark vastgelegd in een rapportage van deze ontwerptoets aangevuld met een aantal aanbevelingen voor de inrichting van de garage.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter, Facebook & LinkedIn