Ontwerptoets garage HAUT

HAUT, het hoogste houten woongebouw ter wereld, wordt in Amsterdam gerealiseerd. Voor de garage eronder heeft Spark een ontwerptoets gemaakt en advies gegeven over de verwerkingscapaciteit en inpassing van de autoliften.

Afbeelding: impressie HAUT, www.hautamsterdam.nl en www.lingotto.nl

In het Amsterdamse wordt HAUT gerealiseerd, met een hoogte van 73 meter het tot nu toe hoogste houten woongebouw ter wereld. HAUT ligt direct aan de Amstel en krijgt het label BREEAM Outstanding, de hoogst mogelijke duurzaamheidsscore. HAUT bestaat uit 52 appartementen, een publieke plint met Hortus, een fietsenstalling en een ondergrondse parkeergarage. Spark heeft een ontwerptoets van de garage gemaakt en advies gegeven over de verwerkingscapaciteit en inpassing van de autoliften waarmee de garage wordt ontsloten.

Het ontwerp van de garage is door Spark getoetst aan de eisen uit NEN 2443 – Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in garages, Nederlands Normalisatie-instituut, maart 2013. Hierbij heeft Spark de garage getoetst op onder meer de maatvoering van de parkeervakken en parkeerwegen en de constructieve opzet. Aanvullend is de verwerkingscapaciteit van de autoliften bepaald en zijn rijcurvesimulaties opgesteld waarmee de voertuigbewegingen van in- en uitrijdende parkeerders zijn getoetst. Onze bevindingen hebben we vastgelegd in een notitie aangevuld met een Autocad-tekening waarop de rijcurvesimulaties en aanbevelingen zijn weergegeven.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update