Ontwerp voor fiets en voetganger AH Weesp

De Albert Heijn in Weesp heeft problemen met de beperkte ruimte voor de deur. De geparkeerde fietsen op de stoep zorgen voor overlast voor voetgangers. AH vraagt Spark om een oplossing, waarbij de fietser en de voetganger voldoende ruimte krijgen.

De Albert Heijn in het centrum van Weesp heeft sinds haar opening problemen met de beperkte ruimte voor de deur. Dezelfde ruimte die als rode loper moet fungeren voor de bezoekers van de winkel, wordt voornamelijk gebruikt als fietsenstalling; deze combinatie zorgt regelmatig voor problemen. Op mooie dagen staat de stoep voor de Albert Heijn in Weesp vol met fietsen. Zo vol dat dit al snel overlast veroorzaakt voor voetgangers. Omdat dit een onacceptabele situatie voor Albert Heijn is, heeft zij aan Spark gevraagd een oplossing te vinden, waarbij de fietser en de voetganger voldoende ruimte krijgen. In deze oplossing moeten zowel de belangen van de voetganger als die van de fietser worden opgenomen met als beoogd resultaat een passend ontwerp van het entree gebied.

Om te komen tot een ontwerp is er eerst goed gekeken naar de omgeving en geïnventariseerd welke mogelijkheden deze te bieden heeft. De hoofdingang wordt voornamelijk gebruikt door de voetganger en de fietser. Dit komt mede doordat de automobilist op het dak van het filiaal ruimte heeft gekregen om te parkeren en daarbij ook een eigen ingang heeft tot het filiaal. Bij de nieuwe inrichting moet dus beter rekening gehouden worden met de doelgroepen die er daadwerkelijk gebruik van maken.

Door in het nieuwe ontwerp gebruik te maken van ruimte die eerder nog voor de auto bestemd was en de kwaliteitseisen voor fietsvoorzieningen, vastgesteld door Ahold vastgoed in overleg met Spark, is een ontwerp aangeleverd waarbij de fietser en de voetganger weer samen door één (voor)deur kunnen.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update