Klépierre, ontwikkeling Hoog Catharijne P5

Klépierre heeft Spark gevraagd haar inhoudelijk te ondersteunen bij de tijdige en succesvolle ingebruikname van de parkeergarage Hoog Catharijne P5.

ESPA Gold Award voor parkeergarage Hoog Catharijne P5! De garage is eigendom van Klépierre en in beheer van Interparking. Spark heeft Klépierre mogen ondersteunen bij dit omvangrijke project.

Foto: Spark; Menno Overtoom (directeur Hoog Catharijne) en Sarah Vehmeijer (centre director Hoog Catharijne) nemen de ESPA Gold Award in ontvangst van Peter Dingemans (Vexpan)

De ingebruikname van ruim 1.200 nieuwe ondergrondse parkeerplaatsen in “Hoog Catharijne P5” verbetert de autobereikbaarheid van Hoog Catharijne en de Utrechtse binnenstad.

Klépierre heeft als onderdeel van het nieuwe Hoog Catharijne in 5 lagen onder de grond een omvangrijke openbare parkeergarage gerealiseerd. Met de auto is Hoog Catharijne bereikbaar via twee gigantisch lange tunnels welke de bezoeker naar niveau -3, het middelste niveau van de parkeergarage, leiden. De tunnels ontlasten het openbare gebied en verbeteren de autobereikbaarheid. Het ontwerp, de inrichting en de dienstverlening in de parkeergarage moet aansluiten op het hoge ambitieniveau van Hoog Catharijne.

Klépierre heeft Spark gevraagd haar inhoudelijk te ondersteunen bij de tijdige en succesvolle ingebruikname van de parkeergarage.

Spark heeft projectmatig de ingebruikname van de parkeergarage technisch, organisatorisch begeleid. Enkele van de onderdelen waarop Spark heeft kunnen ondersteunen zijn:

  • de aanschaf en ingebruikname van het parkeermanagementsysteem, inclusief intercom en een camerasysteem;
  • de aanschaf en ingebruikname van een intern parkeerplaats vol–vrij systeem op basis van kentekenherkenning;
  • het vloerplan en de routing van, in en vanuit de parkeergarage;
  • de implementatie van de wayfinding in de parkeergarage voor zowel automobilist als de voetganger.

Bij het ontwerp en de inrichting van Hoog Catharijne P5 is vroegtijdig vanuit de bezoeker gedacht. Met royale rijbanen, brede parkeervakken, diverse moderne systemen en een kwalitatief hoogwaardig afwerkingsniveau beschikt Hoog Catharijne over een nieuw bronpunt waar bezoekers graag terug komen.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter, Facebook & LinkedIn