Invoering kentekenparkeren Nissewaard

Gemeente Nissewaard is druk bezig met het verbeteren van haar digitale dienstverlening waaronder het digitaliseren van parkeren. Zij vraagt Spark om de gehele invoering van kentekenparkeren in goede banen te leiden.

Foto: Spark

De druk stond flink op de ketel in december 2019. De parkeerautomaten op straat en het bezoekersparkeren oude stijl zouden op 1 januari 2020 niet meer werkzaam zijn. Nissewaard vroeg Spark om de gehele invoering van kentekenparkeren in goede banen te leiden. Dit betekent nieuwe parkeerautomaten, een werkende bezoekersapp, registratie van parkeerrechten in een centrale database, optimalisatie handhavingssysteem en digitale parkeervergunningen. Met andere woorden, de systemen moeten tijdig aangepast en aan elkaar gekoppeld zijn, zonder dat de burger daar last van heeft.

Aanpak
Onder begeleiding van Spark, de inzet van betrokken medewerkers in Nissewaard en de volledige medewerking van leveranciers als TMC, Sigmax, Centric en SHPV/RDW is op 1 januari 2020 kentekenparkeren ingevoerd in de gemeente Nissewaard.

De juiste prioriteiten stellen, de verbindingen leggen tussen in- en externe partijen en ervoor zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan om tot optimaal resultaat te komen. Samenwerken en een goede communicatie zijn essentieel in dit traject.

Resultaat
Vanaf 2 januari werken de parkeerautomaten met kentekenregistratie, de bezoekersapp functioneert, alle landelijke belproviders zijn aangesloten en de parkeercontroleurs kunnen digitaal handhaven. Gefaseerd zijn ook de parkeervergunningen gedigitaliseerd. Op deze manier worden zowel parkerende bezoekers als bewoners optimaal gefaciliteerd.

Gemeente Nissewaard is tevreden over de samenwerking met Spark en over het behaalde resultaat en intensiveert daarom graag de interne samenwerking op weg naar meer digitalisering van de dienstverlening, zoals het in gebruik nemen van een digitaal loket voor parkeervergunningen en kentekenparkeren in de parkeergarages.

Nooit meer iets missen? Volg ons op Twitter LinkedIn
En meld je aan voor onze nieuwsbrief UPDATE