Invoering betaald parkeren Fase 4 Leiden

Leiden heeft in 4 fases de invoering van betaald parkeren buiten het centrum uitgerold. Spark heeft als projectleider de invoering van de laatste fase begeleid.

Foto: Spark, bedrijventerrein de Waard Leiden

In 2016 is de gemeente Leiden gestart met de invoering van betaald parkeren buiten het centrum van Leiden. In 4 fases is de uitbreiding uitgerold. Fase 1 tot en met 3 zijn uitgerold in 2016. De invoering van Fase 4 is uitgesteld naar 2017 aangezien de gemeente ook druk bezig is geweest met de digitalisering (kentekenparkeren). De gemeente heeft Spark gevraagd als projectleider om de invoering van de laatste fase te begeleiden.

De projectgroep Uitbreiding Betaald Parkeren, waarin verschillende afdelingen vertegenwoordigd zijn, heeft gebruik gemaakt van de blauwdruk die er gemaakt is van de voorgaande fases. Naar aanleiding van deze blauwdruk zijn de benodigde acties uitgevoerd. Bijzonder van de invoering betaald parkeren in fase 4 was, dat een deel van de vergunningen inmiddels gedigitaliseerd was. Hiervoor moest een apart communicatieplan worden opgesteld zodat de bewoners en bedrijven hierover op de juiste wijze geïnformeerd werden. Daarnaast is Schilperoortpark toegevoegd als gebied in fase 4. Ook hiervoor moesten extra maatregelen genomen worden zoals de aanpassing van de verordening en extra communicatie naar bewoners en bedrijven in deze wijk.

Op 1 november 2017 is het betaald parkeren zonder problemen in Groenoord-Noord, nieuwbouwwijk Groenoord, De Hoven, bedrijventerrein De Waard en Schilperoortpark ingevoerd. Vanaf die datum geldt betaald parkeren op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update