Buiksloterham: massastudie en aanbesteding parkeervoorzieningen

In Amsterdam Noord wordt het gebied Buiksloterham ontwikkeld. Twee bovengrondse parkeergarages zullen de parkeerbehoefte van dit gebied huisvesten. Opdrachtgever de Alliantie heeft behoefte aan een massastudie en begeleiding bij de aanbesteding van de bouw.

Foto: Spark

In Amsterdam Noord wordt het gebied Buiksloterham ontwikkeld. Twee bovengrondse parkeergarages zullen de parkeerbehoefte van dit gebied huisvesten. Deze parkeergarages vormen multifunctionele gebouwen, waarbij in de plint andere functies worden gerealiseerd, zoals bedrijfsonroerendgoed. Daarmee draagt de plint bij aan de levendigheid en sociale veiligheid van het gebied. Opdrachtgever de Alliantie heeft behoefte aan een massastudie en begeleiding bij de aanbesteding van de bouw.

De eerste parkeergarage is momenteel in aanbouw op een relatief klein plot van 39 bij 34 meter. Spark heeft de massastudie daarvoor opgesteld en de aanbesteding begeleid. Op basis van het ontwerp dat hierbij is opgesteld worden ruim 250 bovengrondse parkeerplaatsen en bijna 1.000 m2 bvo plintfuncties gerealiseerd. De garage voldoet aan de eisen die NEN 2443 stelt voor zogenaamd “niet-openbaar” gebruik. Dat betekent dat de garage geschikt is voor gebruik door vaste gebruikers en maximaal 20% bezoekers. Door slim gebruik te maken van een combinatie van een split-level garage en hellende parkeervloeren, is een efficiënt ontwerp opgesteld binnen de beperkte ruimte die beschikbaar is.

Het resultaat van de aanbesteding is dat een kostenefficiënte modulaire parkeervoorziening wordt gerealiseerd waarbij XVW architectuur de stedenbouwkundige inpassing heeft verzorgd door een fraaie gevel te ontwerpen. De garage wordt gerealiseerd door Huber Car Park Systems, dat er onder meer in geslaagd is ervoor te zorgen dat natuurlijke ventilatie mogelijk is. Daarmee is een kostenbesparing bereikt op de installaties, energie en onderhoud.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update