Analyse parkeerbehoefte fietsen Westland

Gemeente Westland vraagt Spark te onderzoeken of er voldoende fietsparkeerplaatsen beschikbaar zijn voor de bezoekers van de gemeentekernen Naaldwijk en ’s-Gravenzande.

Gemeente Westland wil graag dat haar bewoners en bezoekers zich op een gezonde en milieuvriendelijke manier verplaatsen. Daarom is het – naast andere maatregelen – van belang dat voldoende stallingcapaciteit beschikbaar is voor fietsen. De gemeente Westland heeft Spark gevraagd te onderzoeken of er voldoende fietsparkeerplaatsen beschikbaar zijn voor de bezoekers van de gemeentekernen Naaldwijk en ’s-Gravenzande.

Op basis van fietsparkeerkencijfers en de functies in de centra van deze gemeentekernen is een inschatting gemaakt van de parkeerbehoefte voor fietsers. Deze aantallen zijn vergeleken met de aanwezige parkeercapaciteit voor fietsers. Daarmee is bepaald of voldoende plaatsen aanwezig zijn.

Voor één van de kernen is ook verkend welke locaties mogelijk zijn en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Daarbij is een vergelijking gemaakt op basis van de volgende aspecten: afstand tot het centrum, afstand tot een bushalte, bereikbaarheid, vindbaarheid, beschikbaarheid van de locatie, ligging t.o.v. fietspaden, beschikking over sanitair, veiligheid en duidelijkheid van de entree en de maximale parkeercapaciteit.

Op de hoogte blijvenVolg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update