Advies fietsenstalling De Hallen

Amsterdam heeft de fietsenstalling onder De Hallen uitgebreid met achthonderd fietsparkeerplaatsen. Deze uitbreiding heeft plaatsgevonden door een gedeelte van de parkeercapaciteit voor auto’s te vervangen door een fietsenstalling.

Foto: Spark

De gemeente Amsterdam heeft de fietsenstalling onder De Hallen uitgebreid met achthonderd fietsparkeerplaatsen. Deze uitbreiding heeft plaatsgevonden door een gedeelte van de parkeercapaciteit voor auto’s te vervangen door een fietsenstalling.

Om deze uitbreiding mogelijk te maken was het noodzakelijk een ontsluiting voor fietsers te creëren vanaf het Bellamyplein. Spark heeft geadviseerd hoe de beschikbare ruimte op de bestaande hellingbaan hiervoor kon worden aangepast. Daarbij is de beschikbare ruimte dusdanig verdeeld dat zowel voor automobilisten als voor fietsers voldoende ruimte beschikbaar is om de fietsenstalling en de parkeergarage te bereiken.

Tussen de verkeersruimte voor fietsers en voor auto’s is een hek aangebracht dat voor een fysieke afscheiding tussen beide soorten verkeer zorgt. De uitbreiding is inmiddels in gebruik genomen.

Op de hoogte blijven? Volg ons op TwitterFacebook & LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update