Parkeerbarometer

Wat is de Parkeerbarometer?
Vanaf 2008 brengt de Parkeerbarometer de ontwikkeling van het gebruik van binnenstedelijke parkeerplaatsen in beeld. Een tool die inzicht biedt in trends en ontwikkelingen aan de hand van parkeerdata over parkeervoorzieningen in binnensteden, die beschikbaar worden gesteld door gemeenten. Een initiatief van Spark met de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Foto: Pascal Blanchet

Heb ik voldoende parkeerplaatsen?
De ontwikkeling van ons mobiliteitsgedrag maakt dat de parkeerbehoefte de afgelopen jaren is veranderd. Vraag en aanbod van parkeerplaatsen blijkt niet goed op elkaar afgestemd. En dat kost geld. Eerst benutten, dan bouwen is het credo. Maar geldt dat ook voor uw gemeente? Hiervoor is inzicht nodig. En dat begint bij (uw) parkeerdata.

Hoe ‘goed’ doet uw gemeente het?
Welke trend laat uw data zien in vergelijking met andere gemeenten? Loopt deze gelijk aan de landelijke trend of wijkt deze af? Inzicht hierin biedt u handvatten om bepaalde keuzes te maken ten aanzien van parkeerbeleid.

Wat levert de Parkeerbarometer u op?
• inzicht in uw parkeergegevens
• benchmarken met andere (vergelijkbare) gemeenten
• als eerste op de hoogte van trends en ontwikkelingen

Voor wie?
Alle gemeenten.

Hoe lever ik mijn data aan?
Via een eenvoudig format, dat wij u aanbieden. Uiteraard waarborgen wij de privacy van uw gegevens en stemmen wij in nauw overleg de verwerking van de data met u af.

Tarieven
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Onderzoeksresultaten van de Parkeerbarometer uit 2019

Media
Publicaties van de onderzoeksresultaten van de Parkeerbarometer:

Op de hoogte blijven?
Neem deel aan het Parkeerbarometer platform op LinkedIn. Toegankelijk voor alle parkeerprofessionals die betrokken willen worden bij nieuws, onderzoek en ontwikkelingen aan de hand van parkeerdata over parkeervoorzieningen in binnensteden.

Informatie & aanmelden
Inmiddels gingen ruim 30 gemeenten u voor. Ook uw gemeente aanmelden voor de Parkeerbarometer? Of wilt u vrijblijvend informatie? Neem contact op met specialist Mark Riemslag via 070-3177005 of mail naar parkeerbarometer@spark-parkeren.nl.

Of vul onderstaande gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

    Uw naam *

    Uw e-mail *

    Uw telefoonnummer *


    Ja, ik wil graag meer informatie over deelname aan de Parkeerbarometer; neem vrijblijvend contact met mij op.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]