VR-sessies een succes!

Op 27 en 28 november 2019 vond de vakbeurs Mobiliteit plaats in Houten. Dit jaar was extra bijzonder, want naast een stand verzorgde Spark samen met Barticipation VR-sessies in het Parkeertheater.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Spark-parkeren_vakbeurs_Mobiliteit_2019_VR_sessie_2-990x660.jpg

VR-sessies
In deze unieke VR-sessies ‘Bekijk parkeren door een andere bril’ keken deelnemers létterlijk door een andere bril. Met de VR-bril stapten zij binnen in de Albert Cuypgarage in Amsterdam: de eerste parkeergarage onder een Amsterdamse gracht. Dankzij de 600 ondergrondse parkeerplaatsen is in de directe omgeving meer ruimte vrijgekomen voor de fietser, de voetganger en voor groen. Een efficiënt gebruik van de openbare ruimte.

Met de VR-bril kon men ook een blik werpen in de directe omgeving van de garage en de effecten ervan op de andere ambities in het gebied ervaren.

Een onderwerp dat aanspreekt en leeft, gezien de bomvolle VR-sessies en actieve input tijdens de discussies.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vakbeurs_Mobiliteit_VR-sessies_1718-880x660.jpg

Discussie
Na de VR-film lag de focus op de rol van de mobiliteitsexpert: hoe krijgt men inzicht in hoe je in dit lastige, ruimtelijke spanningsveld ervoor kunt zorgen dat de juiste keuzes worden gemaakt in het bereiken van de ambities van jouw stad?

De deelnemers gingen met elkaar in gesprek onder leiding van de moderators Bart Schinkel (Barticipation) en Stan van de Hulsbeek (Spark). Aan de hand van 4 stellingen konden deelnemers aangeven welke keuzes zij zouden maken op het gebied van leefbaarheid, bereikbaarheid, aantrekkelijkheid en gezondheid.

Een samenvatting hiervan is binnenkort hier te lezen.

Nooit meer iets missen? Volg ons op Twitter LinkedIn
En meld je aan voor onze nieuwsbrief UPDATE