Spark in VerkeersNet Journaal over checklist

Vandaag was collega Brigit Smulders te gast in het VerkeersNet Journaal. In deze uitzending lichtte Brigit toe hoe je je bezoeker veilig kunt blijven faciliteren in deze anderhalvemetermaatschappij. Welke maatregelen zijn noodzakelijk? Hiertoe heeft Spark een checklist opgesteld.

Bekijk hier het interview met Brigit in het VerkeersNet journaal (vanaf 2:40). Of klik op onderstaande afbeelding.

Afwegingskader
Spark heeft een checklist opgesteld, die voor beleidsmakers en beheerders van parkeerlocaties als afwegingskader kan dienen bij het nemen van korte termijn maatregelen. Aan de hand van de customer journey van de klant naar 3 verschillende tussenstations (fietsenstallingen, straatparkeren en parkeergarages), doen we suggesties voor maatregelen die je kunt nemen om de parkeerder in staat te stellen de 1,5-meterregel zo goed mogelijk toe te passen.

Hierbij benadrukken we drie belangrijke aspecten: informeren, doseren, beheren.


• Net als met het overbrengen van de richtlijnen van het RIVM is herhaling en duidelijkheid essentieel. De parkeerder goed en helder informeren over de maatregelen blijft belangrijk om het gewenste (parkeer)gedrag te kunnen blijven toepassen.
• Afhankelijk van locatie en lokale omstandigheden kan dosering bijdragen aan die veilige omgeving voor de (geparkeerde) voetganger.
• Naast het toepassen van de richtlijnen van het RIVM kan het beheer op diverse manieren bijdragen aan de totstandkoming van die veilige parkeeromgeving, maar ook aan het behoud daarvan.

We kunnen de parkeerder zoveel mogelijk faciliteren, maar deze blijft wel altijd zelf verantwoordelijk.

Welke aanpassingen zijn noodzakelijk?

Checklist
Bekijk in de checklist met maatregelen wat dit kan betekenen voor fietsenstallingen, straatparkeren en parkeergarages. Open hieronder de betreffende checklist:

Checklist Compleet
(1. Fietsenstallingen,
2. Straatparkeren auto en fiets,
3. Parkeergarages).

Meer weten over deze checklists? Neem contact op met Welmoed Rieff via info@spark-parkeren.nl of 070 – 31 77 005.

Nooit meer iets missen? Volg ons op Twitter LinkedIn
En meld je aan voor onze nieuwsbrief UPDATE