Spark in de hoogste versnelling – jaarcongres Parkeer24

Op 6 april vond het drukbezochte jaarcongres van Parkeer24 plaats op de bijzondere locatie Kasteel De Vanenburg in Putten.

De ochtend bestond uit diverse aansprekende versnellingskamers; zoals die van Spark, partner van dit jaarcongres, met haar versnellingsvraag: ‘Een eerlijke verdeling van gratis parkeerrechten is mogelijk, maar hoe realiseren we dat?’ onder begeleiding van collega’s Pieter Delleman en Mark Riemslag.

Foto: Spark – versnellingssessies van start

De middag bood verschillende verdiepingssessies van deskundige sprekers zoals ‘Verstedelijking: parkeren anders regelen‘ door Naomi Felder (bureau Feld) & collega Ed van Savooyen. In deze sessie stond centraal dat we in het belang van het kind andere keuzes moeten maken hoe we onze ruimte inrichten. En dus ook met parkeren. Het was interessant om te horen dat er twee denklijnen zijn om dat voor elkaar te krijgen: hetzij via overleg & participatie, hetzij opgelegd. De gegeven presentatie vindt u hier.

Foto: Spark – dagafsluiting

Er is enthousiast meegedacht en volop gediscussieerd over de versnellingsvragen. Het blijkt nog best complex om in zo’n sessie uit de weerbarstige praktijk te stappen, het vaste patroon los te laten en de vragen ‘out of the box’ te benaderen, om tot creatieve ideeën en zelfs oplossingen te komen.

Toch kwamen er ideeën en werden inzichten gedeeld en -om in lente termen te spreken- voorzichtig zaadjes geplant. De bevindingen volgen binnenkort.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter, Facebook & LinkedIn