Placemaking & Mobiliteit | 11 oktober 2019

Op 11 oktober 2019 organiseert Spark samen met NEVAP het event Placemaking & Mobiliteit – Innovatie op Locatie Utrecht Science Park voor vastgoedmanagers en gemeenten.

Datum:           Vrijdag 11 oktober 2019
Tijd:                9.30 uur: aanvang Event |12.30 uur: lunch
Locatie:          Utrecht Science Park

Tekst loopt onder foto door.

Foto: Utrecht Science Park. Bron: Spark

Mobiliteit is indicator voor placemaking
Zoals toiletten de indicator zijn of passagiers vliegvelden hoog of laag waarderen, zo zijn vervoersfaciliteiten indicatoren voor gebieden. Is de plek goed bereikbaar? Kan je parkeren? En dan niet alleen de auto met of zonder elektrische laadpaal, maar ook de fiets of scooter? Wat doen
goede vervoersfaciliteiten voor jouw vastgoedportefeuille en welke invloed heb je daarop als eigenaar en/of beheerder? Welke trends worden verwacht op het gebied van parkeren in relatie tot placemaking? Gaan we echt de vliegende auto in de stad zien?


PROGRAMMA
09.00 – 09.30 uur   Ontvangst P+R Utrecht Science Park met barista
09.30 – 09.35 uur   Welkom door Ilja Werkhoven, directeur NEVAP (programma/doel)
09.35 – 09.50 uur   Placemaking door Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder stichting Utrecht Science Park (USP)
09.50 – 10.15 uur   Looproute naar USP kantoor (evt. alternatief met tram)

10.15 – 11.15 uur   Placemaking & Mobiliteit*
Perspectief 1     –    Placemaking in het gebied en voor de omgeving
Perspectief 2     –    Assetmanagement en VvE beheer
Perspectief 3     –    Parkeervoorzieningen zijn een bijzonder soort vastgoed

11.30 – 12.15 uur   Bezoek recent geopende Denver House en recent opgeleverde Life Science Incubator gebouw (LSI)
12.15 – 12.30 uur   Lessons learned
12.30 – 13.00 uur   Uitlooplunch. Praat na met de sprekers en verdiep uw kennis tijdens een heerlijke broodjeslunch

Foto: P+R de Uithof. Bron: Spark

*Placemaking & Mobiliteit
Op het Science Park van Utrecht krioelt het werkelijk van de mensen. Hoe zorg je toch dat mensen zich welkom en veilig voelen als er zoveel tijdelijke passanten zijn? Welke werkvormen en instrumenten worden ingezet om dit te bereiken?

Perspectief 1: Placemaking in het gebied en in de omgeving. Gemeente Utrecht wil haar stad levendig en ook bereikbaar houden, nu en in de toekomst. Welke visie heeft de gemeente op de ontwikkeling van Utrecht en dit gebied? Welke rol heeft de P+R voorziening hierin? Gerard Verrijn Stuart, Projectmanager bereikbaarheid bij de gemeente Utrecht, neemt ons mee.

Perspectief 2: Assetmanagement en VvE beheer. De parkeergarage is gerealiseerd vanuit een samenwerking tussen diverse partijen, te weten de Universiteit Utrecht, het UMCU, de Hogeschool Utrecht en de gemeente Utrecht. In de voorziening wordt zowel personeelsparkeren als P+R parkeren gefaciliteerd. Hoe breng je alle partijen samen in een dergelijke complexe exploitatie? Ruut van Rossen (Bestuurslid VVE) vertelt u de totstandkoming van deze parkeergarage.

Perspectief 3: Parkeervoorzieningen zijn een bijzonder soort vastgoed. Wat doen goede parkeerfaciliteiten voor jouw vastgoedportefeuille en welke invloed heb je daarop als eigenaar en/of beheerder? Hoe faciliteer je bijv. verschillende doelgroepen? Hoe speel je in op een veranderde mobiliteitsbehoefte? Hoe haal je maximaal resultaat uit je voorziening, nu en in de toekomst? Brigit Smulders, adviseur bij Spark Parkeren, deelt trends, ontwikkelingen en de slimme mogelijkheden van dit moment.

Foto: Denver House. Bron: Utrecht Science Park

Bezoek Living Lab Denver House:
Het Denver House is een living lab op het gebied van duurzaam wonen. Studenten, onderzoekers en partners uit het bedrijfsleven testen daar samen nieuwe innovatieve systemen en elementen in een real life omgeving. Het huis is onderdeel van Wonen 3.0, een leerbedrijf binnen de HU waar studententeams in interdisciplinaire teams meedoen aan (internationale) challenges, zoals de Solar Decathlon Challenge. Ontmoet de professionals van de toekomst.

Bezoek Life Science Incubator
De recent opgeleverde Life Sciences Incubator (LSI) herbergt innovatieve startups die actief zijn in de life sciences. De LSI bestaat uit 4.000 m2 aan kantoren, laboratoria en algemene voorzieningen, inclusief receptie en vergaderfaciliteiten. De LSI is het eerste laboratorium gebouw in Nederland met een duurzaamheid score van BREEAM Outstanding.

Foto: Life Sciences Incubator. Bron: Mecanoo

DEELNEMEN
Voor relaties van Spark en leden van NEVAP zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Bent u geen relatie of lid, maar wel geïnteresseerd om dit event bij te wonen? Neem dan contact met ons op.

U kunt zich tot en met dinsdag 8 oktober 2019 inschrijven via deze link.

Bij no-show zijn wij genoodzaakt om een bedrag van € 99,00 exclusief btw per persoon in rekening te brengen. Afmelden zonder kosten kan tot 5 werkdagen van te voren.

CONTACT
Voor meer informatie over deze ochtend kunt u contact opnemen met Welmoed Rieff via welmoedrieff@spark-parkeren.nl of 070-3177005.