Spark wint eerste prijs met FIETS∙HUB

Foto: Spark

Foto: Spark

Donderdag 29 november vond in Houten de Dag van Verkeer & Mobiliteit plaats. Spark presenteerde haar idee FIETS∙HUB tijdens de finale van de IdeeMobiel-prijsvraag 2012 “Verbeter de Knooppunten in de ketenmobiliteit” en nam de eerste prijs mee naar huis.

IdeeMobiel prijsvraag
Met haar inzending deed Spark mee met de IdeeMobiel-prijsvraag. FIETS∙HUB is parkeren op een locatie waar je persoonlijke fiets altijd voor je klaar staat. Van daaruit vervolg je zonder wacht- of overstaptijd de reis naar je eindbestemming, op een gezonde en milieuvriendelijke manier. Uit alle inzendingen is Spark gekozen tot de top 3 van beste inzendingen die haar ideeën mochten presenteren middels een 5-minuten-pitch tijdens de finalestrijd op de DVMNL.

Citeria
De gepresenteerde ideeën werden op 3 criteria (effectiviteit, implementeerbaarheid en originaliteit) door een kundige jury beoordeeld. Ook het publieksoordeel werd meegewogen in het eindoordeel. Zowel de jury als het publiek stemde met meerderheid voor het idee en de uitwerking van de FIETS∙HUB.

Prijs
De eerste prijs betekent ondersteuning bij de uitvoering van het innovatieproces. De prijs bestaat behalve uit een oorkonde, een hand van de juryvoorzitter en de eeuwige roem, uit praktische ondersteuning bij de stappen op weg naar de volgende mijlpaal, een artikel in vaktijdschrift Verkeer in Beeld en/of Parkeer24, een ‘concept sheet’ en een jaar partnerschap van Movinnio.

Bekijk de brochure over FIETS∙HUB.