Break-out sessie | Hoe geven mobiliteitshubs meer ruimte op straat voor (toekomstige) bewoners en bezoekers?

Afbeelding: Pioniersplein, gemeente Groningen

Congres Mobiliteitstansitie
Op 31 mei vindt het Congres Mobiliteitstransitie plaats in Den Haag. Het centrale thema is de wisselwerking tussen ruimtelijke ordening en mobiliteit. Hoe zorgen we ervoor dat Nederland bereikbaar én leefbaar blijft? Dit thema wordt behandeld in de pijlers parkeren, hubs, verduurzaming en brede welvaart.

Break-out sessie
Collega Ernst Bos zal van 12:15 – 12:35 uur samen met Annick van Vliet (junior gebiedsontwikkelaar De Suikerzijde, gemeente Groningen) bij het onderdeel ‘parkeren en hubs’ onderstaande break-out sessie verzorgen:

Er gaat niets boven een bereikbaar Groningen: hoe geven mobiliteitshubs meer ruimte op straat voor (toekomstige) bewoners en bezoekers?

Een bereikbaar stadsdeel ontwerpen met passende mobiliteitsdiensten voor toekomstige bewoners en gebruikers. Dat is de opgave waarvoor de projectorganisatie van De Suikerzijde in Groningen staat. De straat moet vanaf het begin voor de bewoners, hun spelende kinderen en bezoekers zijn. Voor de auto moet ook plaats zijn, maar niet op straat. Parkeerplaatsen op eigen grond of in een gemeenschappelijke voorziening is daarom het uitgangspunt. Hoe pak je dit aan? Door vooraf parkeerbehoefte, verschijningsvorm, organisatie en financiën samen te brengen is een beheersbaar en betaalbaar mobiliteitsconcept haalbaar. Ernst Bos neemt je aan de hand van casus Groningen mee in de te nemen stappen.

Annick van Vliet: Bijna twee jaar geleden ben ik als stagiaire (Real Estate Studies) bij de gemeente Groningen betrokken geraakt bij de gebiedsontwikkeling van De Suikerzijde. Zo’n interessant project dat ik besloot niet terug te keren naar Rotterdam en als junior gebiedsontwikkelaar bij De Suikerzijde te blijven. Nu zitten we in een haalbaarheidsfase voor de eerste bouwvelden en worden de plannen steeds concreter, ook voor het thema mobiliteit. Daar vertel ik jullie, samen met Ernst Bos, graag meer over!

Aanmelden
Deze interessante break-out sessie bijwonen? Dat kan! Je kunt zelfs kiezen tussen een fysieke deelname of een deelname online. Open deze aanmeldlink en maak vervolgens je keuze kenbaar.

Korting
Graag bieden we onze relaties (to be) een korting aan op de toegangsprijs van dit congres. Gebruik bij het aanmelden de VIP-code CMT22SPREKERS en ontvang 30% korting.

Tot ziens op 31 mei!

*Update: inmiddels heeft het congres Mobiliteitstransitie in Madurodam plaatsgevonden. We kijken met veel plezier op deze interessante dag terug. Ook terugblikken op dit congres? Bekijk de opnames en presentaties op de website van congres Mobiliteitstransitie. (De presentatie van Ernst Bos en Annick van Vliet kijk je daar mee vanaf 1:06).

Nooit meer iets missen? Volg ons op LinkedIn
En meld je aan voor onze nieuwsbrief UPDATE