Bezoek Spark stand 14 – Parkeervak 17 & 18 april 2019

Spark neemt deel aan de Parkeervak op woensdag 17 & donderdag 18 april in de Brabanthallen in Den Bosch.

Stand
Bezoek onze Spark ‘livingroom’ stand 14 in Hal 7 en kom alles te weten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van parkeren en mobiliteit.

Ook onze collega’s van Monit zijn aanwezig met een startup stand 14a in Hal 7.

Spotlight Sessies
Op de Parkeervak zullen we twee interessante Spotlight Sessies verzorgen:

Parkeren bij stedelijke verdichting

1)’Parkeren bij stedelijke verdichting:
hoe blijven we bereikbaar met behoud van kwalitatieve openbare ruimte
:
In veel steden en dorpen in Nederland staan wij voor een grote verdichtingsopgave en dat vraagt om een andere kijk op parkeren. De huidige beleidskaders zijn niet berekend op intensief grondgebruik waarbinnen ook de auto op dezelfde wijze gefaciliteerd wordt zoals we dat altijd hebben gedaan. Door slimmer met bestaande en nog te bouwen capaciteit om te gaan en parkeerbeleid meer integraal te benaderen, kunnen we bereikbaar blijven én zorgen voor een kwalitatieve openbare ruimte.

Meer weten? Kom naar onze Spotlight Sessie op woensdag 17 april om 12:45 uur bij de Spark ‘livingroom’ stand 14 in Hal 7. En laat je inspireren door collega Ernst Bos.

Krijg met goede fietsparkeerdata inzicht in het gebruik van fietsenstallingen

2)’Hoe krijg ik met goede fietsparkeerdata inzicht in het gebruik van fietsenstallingen?’:
Fietsparkeren wordt steeds vaker vastgelegd in het gemeentelijke beleid. Het is daardoor ook een beheervraagstuk geworden. We zijn wat dat betreft op hetzelfde punt beland, waar we 30 jaar geleden met autoparkeren waren.

 Fietsparkeren is vaak (deels) gratis. Daarnaast wordt er alleen gescand als er een beheerder aanwezig is, terwijl het voor de fietsparkeerders buiten deze tijden ook mogelijk is om de fietsenstalling te betreden en de fiets te parkeren of op te halen. Het registratiesysteem vindt men in dit soort gevallen minder relevant. Wat op zich logisch is, want data is geen doel op zich. Inmiddels is de markt voor fietsparkeertoegangspoortjes flink in ontwikkeling, maar deze (duurdere) systemen zijn geen oplossing voor een min of meer gratis fietsparkeervoorziening. Een betaalbaar registratiesysteem wat zonder beheerder kan werken en geen gedoe oplevert voor de parkeerder, zou de registratie van het fietsparkeren ten goede komen.

In deze Spotlight Sessie daagt collega Mark zowel de aanwezige leveranciers als gemeenten uit om de wensen en mogelijkheden op een rijtje te zetten. Kom naar deze Spotlight Sessie op donderdag 18 april om 15:15 uur bij de Monit startup stand 14a in Hal 7.

Registeren
Registreren voor de Parkeervak is gratis en kan via deze link.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update