Begeleiding ontwerp en inkoop apparatuur garage Slaakhuys

Het rijksmonument Slaakhuys (1951) in Rotterdam wordt na jaren van leegstand en tijdelijk gebruik eindelijk gerenoveerd. De voormalige redactie en drukkerij van het dagblad ‘Het Vrije Volk’ wordt door de vastgoed ontwikkelaar Frame Vastgoed ontwikkeld. Het zal in de toekomst ruimte bieden aan een luxe hotel en een supermarkt. Spark is gevraagd mee te lopen en te adviseren tijdens de ontwerp fase en bij de inkoop van de parkeerapparatuur.

Spark heeft het ontwerp van de garage getoetst aan de eisen uit NEN 2443 – ‘Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in garages’ en waar mogelijk verbetermogelijkheden aangedragen. Daarnaast heeft Spark ook het ontwerp geleverd voor de inrichting van de in- en uitrit. Hierbij vormde de korte steile hellingbaan en de krappe manoeuvreerruimte een uitdaging. Ook het feit dat het gebouw een rijksmonument is maakte het niet gemakkelijker. Maar door gebruik te maken van rijcurve simulaties is het ontwerp geoptimaliseerd en is het maximale uit een lastige situatie gehaald.

Naast de algehele begeleiding van het aankopen van een parkeermanagement systeem was ook het opstellen van een cameraplan voor de garage een onderdeel van de werkzaamheden. Het resultaat van de verschillende onderdelen heeft geleid tot een optimaal ontwerp en een maximalisering van de functionaliteit.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter LinkedIn
Of meld je (gratis) aan voor Update