Meer gereguleerd parkeren onvermijdelijk?

De afgelopen maanden had ik veel bijeenkomsten over parkeren met bewoners in de randstad. De parkeerdruk stijgt en men kan de auto niet goed kwijt. Dat roept emotie op. Gereguleerd parkeren lijkt onvermijdelijk. 

De effecten van smart mobility op parkeren: Vexpan lunchbijeenkomst 17 mei

Onlangs studeerden Edwin van der Gracht en Daphne van Den Hurk af aan resp. de Hogeschool NHTV in Breda en de TU Delft. Edwin deed onderzoek naar de effecten van smart mobility op de parkeersector; Daphne onderzocht de effecten van zelfrijdende auto’s op de parkeerlocatiekeuze. De resultaten presenteren zij tijdens de Vexpan lunchbijeenkomst op 17 mei.

Bezoek onze stand in NEVAP Innovatiehuis | PROVADA 5, 6, & 7 juni

Op 5, 6 & 7 juni is Spark aanwezig op de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Kom langs bij onze stand voor verse koffie van onze barista. Ook onze pitch op 7 juni tussen 15:30 - 16:30 uur over parkeernormen en herontwikkeling met aansluitend een beurs borrel mag u niet missen. U vindt ons in het NEVAP Innovatiehuis: stand 54 - hal 12 vanaf 10:00 uur.

Post-hbo opleiding Parkeren (losse modules)

In de Post-hbo opleiding Parkeren stomen topdocenten uit de praktijk de (aspirant- en meer ervaren) parkeerprofessionals klaar voor verschillende thema’s op parkeergebied. Van parkeerbeleid, beïnvloeding van gedrag en marketing tot en met alle praktische kanten van de uitvoering. Bijzonder aan deze opleiding is, dat u de keuze heeft uit diverse losse modules. Op 14 september 2018 gaat deze opleiding van start.

Voorlopig geen btw op straatparkeren

Een tijdje gelden berichtten we over de vraag of straatparkeren onderhevig moet zijn aan btw. De aanleiding was een tweetal zaken waarin een belastingplichtige had geëist dat in de naheffingsaanslag een btw bedrag zou moeten zijn gespecificeerd. De advocaat generaal stelde eerder in haar advies dat hier grond voor is. Afgelopen vrijdag 23 maart 2018, was er uitspraak van de Hoge Raad.

Terugblik op ‘Innovatie in parkeerexploitatie’

Op 20 maart jl. vond het event 'Innovatie in parkeerexploitatie' - Parkeergarage Lammermarkt' plaats in Leiden. We kijken terug op een bijzondere middag, georganiseerd samen met NEVAP. Bekijk de foto's!