Aanbesteding: Data-export formats

Elke dag verwerken de parkeervoorzieningen in uw gemeente de gegevens van duizenden parkeerders. Maar krijgt elke parkeerder het parkeerproduct dat hij zoekt? En heeft u grip op dat parkeerproduct? De hoeveelheid beschikbare parkeerinformatie neemt elke dag toe. Moderne apparatuur registreert waar en hoe lang voertuigen staan, en hoeveel en waarmee voor het parkeren wordt betaald. U bezit deze informatie, maar kunt u er ook direct en open toegankelijk over beschikken?

Programma’s van Eisen
Wij hebben ruime ervaring in het ondersteunen van parkeergerelateerde aanbestedingen. Wij ontzorgen de opdrachtgever door Programma’s van Eisen (PvE) op te stellen waarin gedetailleerde beschrijvingen met de eisen en wensen zijn opgenomen. Ondanks dat er vanuit de opdrachtgever geen directe aanleiding kan zijn om het (automatisch) exporteren van de data op te nemen in een PvE, vinden wij het verstandig dit wel altijd te doen. In alle door ons (inhoudelijk) begeleide aanbestedingen vindt u dit terug, want data wordt steeds belangrijker.

Parkeeradviesbureau_Spark-parkeren_Format_Data-export_eisen_PMS_PA

Omdat Spark kennisdeling en een goede grip op het parkeerproduct van zeer groot belang vindt, stellen we onze data-export formats vrij ter beschikking voor iedereen die apparatuur inkoopt of beheert. Deze formats mogen vrij gebruikt worden.

Data-export formats
We beginnen met het beschikbaar stellen van het format voor Parkeerapparatuur (PA) en Parkeermanagementsystemen (PMS), voor parkeren achter slagbomen, Vergunningen, Mobiel parkeren en Handhaving. Er zullen meer formats volgen.

Klik om onderstaande data-export formats om ze te openen:

1. PMS en PA

2. Vergunningen

3. Mobiel parkeren

4. Scanvoertuig/handscanner

5. Intekenen parkeerareaal

6. Bonbestand

Deze formats kunt u gebruiken:
1) bij het opstellen van een Programma van Eisen tijdens het inkoopproces
2) om te controleren in hoeverre uw software en apparatuur reeds aan deze formats voldoet

Inkoopprocessen
We adviseren om de formats mee te nemen bij de inkoopprocessen. Door dit te doen is geborgd dat u als opdrachtgever over uw eigen data kunt beschikken. En niet alleen nu, maar óók in de toekomst! Zodat u hiermee minimaal het gewenste detailniveau kunt bereiken en meer grip en inzichten kunt krijgen op uw parkeerders. Ook al gebruikt u niet alle functies van deze export direct. Later kan dit nog van toegevoegde waarde zijn.

Op deze manier kunt u altijd beschikken over alle relevante data uit uw software en daarmee over juiste management informatie. Nu en in de toekomst.

Contact
Meer weten over de data-export formats? Neem contact op met Arie Pijp via ariepijp@spark-parkeren.nl of via 070-31 77 005.

Of vul onderstaande gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Uw telefoonnummer

  Uw bericht


  Ja, ik wil graag meer informatie over de Aanbesteding Data-export formats; neem contact met mij op.

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]