Even voorstellen!

Per 1 november verwelkomt Spark een nieuwe collega: Edwin van der Gracht. Edwin stelt zich graag even voor.

De parkeernorm: over en uit!

Bekijk het filmpje van collega Ed van Savooyen over de parkeernorm! Op woensdag 22 november verzorgt hij van 13:00 – 13:45 uur op het hoofdpodium van de vakbeurs Verkeer, Mobiliteit & Parkeren de presentatie ‘De parkeernorm: over en uit!’.

Oh oh Den Haag, mooie stad met flexibele normen

"Gemeenten: gooi de CROW-kengetallen in de prullenbak". Dat was een insteek die te horen was op een discussiemiddag over verdichten, vergroenen én parkeren georganiseerd door Platform STAD in Den Haag: hoe moet Den Haag de opgave gaan vormgeven om binnen de grenzen van de stad fors in te breiden en toch geen groter parkeerprobleem te veroorzaken? Spark was er bij.

Straatparkeren duurder door btw heffing?

Op 5 september jl. publiceerde de advocaat-generaal zijn advies over de vraag of gemeenten btw over straatparkeren moeten rekenen. De zaak is in beweging gezet door een ondernemer die een btw factuur wilde ontvangen voor een naheffingsaanslag. Het advies is schokkend: het aanbieden van straatparkeren is btw belast. Lees verder.

EPA – parallel sessie Spark: anders toepassen van parkeernormen?

Van 20 tot 22 september vindt het 18e EPA Congress and Exhibition plaats in Rotterdam. Op donderdag 21 september vanaf 11:00 uur gaat collega Jan-Joost bij de parallel sessie Parkeerbeleid dieper in op het anders toepassen van parkeernormen. Volg deze sessie!